Quan tot gira al revés!

Casa del revés. El món de Daltabaix.

Hola, aventurers intrèpids! Us heu preguntat mai què passaria si el món es girés al revés? Bé, agafeu els vostres somriures i la vostra imaginació, perquè avui us porto una història que us farà capgirar!

En un lloc on les lleis de la física se’n van de vacances i les ovelles saltaven en lloc de pasturar, hi havia un lloc màgic anomenat “Daltabaix.” A Daltabaix, tot era com el contrari: el cel era groc a la nit i blau al matí, els arbres creixien cap avall i els ocells nedaven com peixos.

Un matí, en Matito, va decidir explorar aquest món al revés. Es va calçar les seves sabates de puntetes i va sortir al carrer, on els cotxes circulaven pel sostre i les parades d’autobús estaven del revés. El Matito es va trobar amb els seu amic el Gall Antonio, que portava un paraigua obert per evitar caure al cel.

Van recórrer carrers cap avall i es van aturar a un parc on les fulles penjaven de les branques dels arbres cap amunt. Va ser una gran diversió pujar-los i rodolar per la gespa de costat.

Però, a mesura que exploraven Daltabaix, van adonar-se que les coses no eren tan senzilles. Quan volien menjar una gelatina, va caure’n una al sostre i un gat va córrer cap avall per agafar-la! I quan van intentar anar amb bicicleta, les rodes van girar de manera estranya i van acabar rodant cap amunt.

Però, en comptes de frustrar-se, el Matito i l’Antonio van riure de les situacions absurdes i van començar a jugar amb la màgia de Daltabaix. Van jugar a futbol… amb els peus apuntant al cel! Van fer castells de cartes que es van quedar suspesos a l’aire, i van saltar per les voreres… literalment.

Al final del dia, quan el sol es va pondre al cel groc, el Matito i l’Antonio van tornar a les seves cases amb una sensació de màgia i diversió. Malgrat tota la bogeria i l’extravagància de Daltabaix, van descobrir que les coses podien ser diferents i divertides quan es miraven des d’una perspectiva nova.

Així que, petits exploradors, recordeu que de vegades, girar-ho tot al revés pot ser una oportunitat d’aprendre, riure i gaudir d’una aventura única. I qui sap, potser un dia també farem un viatge a Daltabaix i descobrirem totes les sorpreses que ens té reservades!

*Aquesta historieta va ser la primera idea de l’espectacle Daltabaix. L’espectacle actual no té res a veure amb aquest relat, però m’agrada compartir-la.

MATITO